mandag den 11. marts 2013

Lavt stofskifte - Skjoldbruskkirtlen

Mit 5. Indlæg

Jeg fulgte et link til denne meget interessante, udenlandske artikel; Lavt stofskifte - Skjoldbruskkirtlen, i en stofskiftegruppe på face book og besluttede mig for at oversætte den løst til dansk. Jeg har brugt en del tid på at sikre mig artiklens ægthed. Det har været svært at finde noget om Dr. William Ord fra 1878. Med mindre nogen kan se, om dette LINK fører til sandheden om Dr. William Ord: Hypothyroidism and Atherosclerosis from 1878. Det lykkedes mig også at finde det jeg mener må være en ægte artikel om Dr. Barnes, som er én af det tyvende århundredes mest produktive forskere med hensyn til hypothyreose, artiklen er på 6 sider: Womens Health. Jeg blev nysgerrig og ledte så også efter kemikeren der skulle hjælpe Dr. William, med at identificere stoffet der forårsager hævelse; Halliburton og fandt dette: Biokemiker Halliburton. Én anden dedikeret læge Eugene Hertoghe, MD  figurerer også i artiklen.

Artiklen her er meeeeeget lang. Jeg har sat lidt billeder ind, som ikke har noget med artiklen at gøre. Naturbillederne kan give læseren en velfortjent pause undervejs, brug eventuelt billederne som pejlemærker.


Skjoldbruskkirtlen


Den tørre oppustede hud, den ru stemme, de kolde hænder og fødder, træge reflekser og bevægelser, kroniske smerter, lav basal temperatur, sparsomt, eller gråt hår allerede i 20'erne, tandproblemer, fordøjelsesproblemer, tilbagevendende infektioner, anfald af depression, og familiær baggrund med thyroidea sygdomme, gør diagnosen hypothyroidisme indlysende.


Myxedema
I 1878 udførte Dr. William en obduktion på en midaldrende kvinde, der bukkede under for hypothyroidisme (lavt stofskifte). Efter at have skåret i hendes hud, så han væv, der var fortykket og svampet. Vævene syntes at være vandfyldte, men ingen vand sivede fra hans indsnit. Dr. William indså at denne sygdom var enestående og hidtil ukendt.

Dr. William indkaldte en førende kemiker ved navn Halliburton til at hjælpe med at identificere stoffet der forårsager hævelse. Hvad de fandt var en unormalt stor ophobning af mucin (slimstoffet mucin, består af protein og kulhydrat). Det beskytter epitheloverfladen. I luftrøret fanger slimlaget indåndede støvpartikler, og fimrehår (cilier) og sikrer derefter, at slimlaget bevæger sig opad mod mundhulen. Mucin er en normal bestanddel af vores væv. Det er et gelelignende materiale, og det vil spontant opbygges (eskalere) hos de der lider af hypothyreoidisme. Mucin opsuger vand og forårsager hævelse. Dr. Halleburton fandt 50 gange den normale mængde af mucin i kvindens hud. Hendes andet væv indeholdt også overskydende mucin.

Lægerne opfandt begrebet myxedema. MYX er det græske ord for mucin og ødem betyder hævelse. Myxedema blev vedtaget som den medicinske betegnelse for hypothyroidisme.

Ødemer eller hævelse associeres med hypothyreoidisme, begynder normalt omkring ansigtet, især over eller under øjnene og langs kæbelinien. Imidlertid kan huden på siden af ​​overarmene være fortykket tidligt i sygdommens forløb. Hævelsen er forbundet med hypothyroidisme og vil i sidste ende spredes over hele kroppens bindevæv.

Bindevæv holder sammen på vores blodkar, nervesystemet, musklerne, slimhinderne, tarmen, og hver celle i vores kirtler og organer. Én af de mange funktioner i bindevæv er at hjælpe med at holde vores organer og strukturer sammen. Unormal opbygning af mucin i disse væv forårsager hævelser og hæmmer i væsentlig grad normal bevægefunktion.

Denne type hævelse er unik for hypothyreoidisme. Hvis den fortykkede hud myxedema er til stede, har du hypothyroidisme. Normal hud er relativt tynd, og du kan nemt løfte det med tommel-og pegefinger. Hvis du ser godt efter, vil du finde en række mennesker, hvis hud næsten er umulig at løfte. Dette skyldes den kraftige hævelse og lim-lignende infiltration af mucin i huden og underliggende væv som følge af hypothyroidisme. Kvinders hud har normalt lidt mere spæk end mænd. Derfor har deres hud tendens til at være tykkere. Der er mange forskellige grader af myxedema.

Desværre, selv hvis din hud er af normal tykkelse, kan du stadig have hypothyroidisme. Det er kun et af ​​mange tegn på denne betingelse. Det diagnostiske kliniske fund er blevet glemt, tilranet af den almægtige skjoldbruskkirtls blodprøver. Mucin er en normal bestanddel af vores væv, og dets opbygning øges ofte med hypothyroidisme. Imidlertid kan opbygning af mucin kun påvirke de indre organer og væv og skåne huden. Du kan have hypothyroidisme trods normal hud.

Nutidens læger, lærer ikke at undersøge om huden er fortykket, eller andre fysiske manifestationer af sygdommen. Sofistikerede thyroidea blodprøver foregives at være det eneste middel til at stille diagnosen; Hypothyroidisme. Disse forsøg har erstattet patienternes medicinske historie, deres klager og fysiske fund, hvorpå diagnosen stort set er blevet baseret i mere end et halvt århundrede, før indførelsen af ​​blodprøver.

I første halvdel af det tyvende århundrede, forudgående den totale afhængighed af blodprøver til at diagnosticere hypothyroidisme, blev forhøjet kolesterol betragtet som en af ​​kendetegnene ved hypothyroidisme. I 1934 fandt Dr. Hurxthal at kolesterolniveauet var meget tæt knyttet til basal stofskiftet. Men siden da, viste forskning at der var mange hypothyroide mennesker, både unge og gamle, med normal eller lavere kolesteroltal end normalt.

Den lave temperatur er en direkte refleksion af nedsat metabolisme. Et meget udbredt symptom på hypothyroidisme er en sænkning af kropstemperaturen.  I en 1915 i et medicinsk tidsskrift, udtalte forfatteren, Dr. Eugene Hertoghe,, "Hypotermi er en næsten uforanderlig akkompagnement af selv de mindste former for skjoldbruskkirtlen insufficiens. Sådanne patienter, specielt de mere yngre, klager over kuldskærhed af hænder og fødder. De føler sig aldrig varme, ikke engang i sengen "Dr. William, den læge, der navngav sygdommen i 1877, udtalte:" Temperaturen af ​​kroppen er generelt under det normale, 97 eller 96 grader Fahrenheit er en almindelig rekord, og patienterne er ekstremt følsomme overfor kulde "Hypothyroidism er ikke det eneste problem, der kan sænke patienternes temperatur, men det er absolut den mest almindelige..

Eugene Hertoghe MD begyndte sit arbejde i slutningen af ​​det nittende århundrede og brugte meget af sin energi til studiet af hypothyroidisme. Dr. Hertoghe var den første læge til at anerkende forekomsten af ​​milde former af sygdommen. Drs Hertoghe og Hermann Zondek beskrev talrige symptomer og fysiske egenskaber ved hypothyroidisme, men mange af dem forsvandt fra nutidens lærebøger.

Iagttagne symptomer mere eller mindre regelmæssigt, er:
General ugidelighed og træghed, udmattelse, forstoppelse, anoreksi, tendens til fedtdepoter især omkring hofterne og over mons veneris (skambenet), dyb nedsynkelse af roden af ​​næsen, forsinket tandudvikling og caries (huller i tænderne), kølig fornemmelse, tør hud, hævelse og bleghed, udtørring af slimhinder, forstørret tunge, reumatoide smerter, nogle gange i leddene, undertrykkende følelser og krampagtige smerter i hjerteregionen. Skeletale ændringer er almindelige, især skoliose og generel sammentrækning af bækkenet. Kroniske deformerende ændringer i leddene.

Søvnapnø er også anført i medicinske tekster blandt de symptomer som følge af hypothyroidisme. I medicinske lærebøger, er jernmangel og vitamin B12-mangel forbundet med hypothyroidisme.

Dr. Barnes
Én af det tyvende århundredes mest produktive forskere, med hensyn til hypothyreose var Broda O. Barnes MD, Ph.D. Størstedelen af ​​hans liv blev brugt til at behandle patienter og udføre klinisk og videnskabelig forskning i forbindelse med skjoldbruskkirtel-relaterede sygdomme. Dr. Barnes var den første læge til at udfylde sin rapport med konkrete beviser, der består af 70.000 obduktioner og undersøgelser og langsigtede patient effektstudier. Men det medicinske samfund fortsætter med at minimere betydningen af ​​disse rapporter.

Flere af Dr. Barnes patienter syntes at have overaktiv skjoldbruskkirtel funktion eller hyperthyreoidisme. Disse patienter udviste symptomer som rysten, hurtig puls, angst og forhøjet BMRs. Tidligere læger havde allerede stillet diagnosen hypertyroidisme hos flere af disse patienter. Dr. Barnes har gennemgået disse patienter og målt deres basale temperaturer. Trods forhøjede basale stofskifte symptomer i overensstemmelse med hyperthyroidisme, fandt han at deres temperaturer var for lav. Hans diagnose af hypothyroidisme, er det stik modsatte af andre læger, fordi det blev bekræftet, at patienternes symptomer forsvandt, efter behandling med thyreoideahormoner.

Det er ikke meningen at administration af thyreoideahormoner skal nedsætte det basale stofskifte. I virkeligheden er det meningen at gøre netop det modsatte. Dette sker, fordi nervøs spænding og overskydende binyrebarkhormon produktion elimineres. Folk har hele tiden brug for at være i bevægelse, de har kronisk tænderskæren, og en manglende evne til at slappe af, fordi det er uden for deres kontrol. Efter indtagelse af  tørret skjoldbruskkirtel, bliver disse problemer fjerne minder.

Mange mennesker har tendens til at være overvægtige, træge, og har langsom puls, og basalt lavt stofskifte. Et mindretal af dem med hypothyroidisme, kan være undervægtige, have hurtige puls, og lide rystelser, angst og øget basal stofskifte. Sidstnævnte kan skyldes det nervøse spændinger, der ofte resulterer i utilstrækkelig thyroid stimulus.

Det er ligesom at køre på fortyndet benzin. De forsøger hele tiden at kompensere for deres utilstrækkelige energiforsyning ved at køre i højeste gear, og ikke er i stand til at slappe af. I et forsøg på at kompensere for den lave skjoldbruskkirtel funktion, kan legemet producere overskydende adrenalin (kamp-eller-flugt hormon) og andre binyrebarkhormoner som reaktion på stress. Denne nervøsitet kan forårsage rysten, angst, og falsk forhøjede basale stofskifte. Imidlertid kan disse symptomer sædvanligvis tilskrives hyperthyreoidisme.

Dr. Barnes udtalte, at selv efter 35 års praktiseren af medicin, kan han lejlighedsvis skelne mellem hyperthyroidisme og hypothyroidisme uden brug af termometer.

Hypothyroidism er meget mere let at behandle hos unge, relativt raske patienter, før sygdommen bliver kronsik, og har forårsaget alle de mentale og fysiske skavanker. Det kan dog ved behandling af type-1 og type-2 hypothyroidisme, producere dramatiske resultater, uanset hvad patientens alder er. Moderne medicin har gjort det muligt i flere generationer at overleve og videregive skadelige gener.


Spædbørn og børn
Modtagelighed for infektion har altid været en af ​​de vigtigste tegn på hypothyreoidisme. De øvre luftveje, især ørerne, bihuler, hals og lunger er et fælles mål. Urinvejene er også et hyppigt mål. Resistens mod virale sygdomme og svampeinfektioner er lav blandt hypothyroide.

Ethvert organsystem kan være involveret. Hver celle fra håret på hovedet til tåneglene (er begge dele ofte påvirket) og afhænger af korrekt thyreoideafunktion for udvikling og sundhed. Tynd og eller tørt hår er mulige symptomer. Rødhårede har en særlig høj forekomst af hypothyroidisme. Sunde tånegle har lyserød hud under neglene, og neglene bør være hårde. Mange børn har kolde, flade fødder, blege neglehus underlag, eller riflede, furet, og bløde negle. To årsager til dette er, at omsætning og syntese af nye proteiner er svækket.

Dr. Zondek understregede forstyrrelser af vækst eller unormal genital udvikling, og tegn på mental forstyrrelse som "de faktorer, hvis udvikling først og fremmest styres af skjoldbruskkirtlen."

Vækstforstyrrelser
Skjoldbruskkirtelhormoner er et vægtigt incitament for vækst og udvikling af knogler. Lærebøger er fyldt med litteratur om hypothyroidisme, der resulterer i kort personhøjde. Det faktum, at accelereret vækst og høj personhøjde også er karakteristisk for sygdommen, er mindre kendt.

Hypothyroide mødre ofte har meget høje døtre med smalle hofter (sammentrækning af bækkenet). Folk over 180 cm har konsekvent lidt lavere normal basal temperatur end normalt og lider af varierende grader af hypothyroidisme. På den ene side kan en markant mangel af D vitamin forekomme i en tidlig alder, føre til vækst problemer og dværgvækst. En mindre mangel vil ikke alene tillade vækst at fortsætte på en normal sats, men skulle fremskynde og udvide, og frembringe én person over 2 meter.

Gennemsnits størrelsen af amerikanerne har bogstaveligt talt eksploderet i de sidste 30 år. Mænds gennemsnitlige skostørrelse er gået fra en størrelse 9 i 1970'erne til en 11 i dag. Vores gennemsnitlige højde steg flere centimeter i det tyvende århundrede og fedme er udbredt. Det modsatte kan også forekomme. Lille statur eller korte segmenter i de øvre eller nedre lemmer er fælles anomalier. Arme eller ben kan forekomme for korte eller for små i forhold til torsoen.

En række mennesker rapporter fødselsdefekter af deres led, som krævede skinner og andre korrektioner i deres tidlige leveår. Hofter og nedre ekstremiteter er normalt involveret. Den forreste; soft spot oveni hovedet er den største og mest langsomme til at sammenvokse. Normalt hærder den omkring midten af ​​det andet leveår. Den bageste lukker normalt omkring tre måneder efter fødslen. Hypothyroidisme kan resultere i at knoglerne er langsomme til at vokse sammen.

I dag lider mange unge børn af platfodhed. De slappe ledbånd, der ofte fremkommer ved hypothyroidisme, kan ikke tillade buerne at danne sig ordentligt. Normale fodbue dannelser ses hos børn efter at de er korrekt behandlet med thyreoideahormoner.
For tidlig seksuel udvikling eller for tidlig pubertet kan medføre, præsocialitet der er defineret som usædvanlig tidlig udvikling af psykiske eller fysiske træk.

Sorte og andre minoriteter, såsom amerikanske indianere, er særligt ramt med type-2 hypothyroidisme. En nylig medicinsk undersøgelse af otte-årige børn, rapporterede at 50% af afrikansk-amerikanske og 15% af de hvide viser tegn på pubertet. Dette er tegn på en høj forekomst af hypothyroidisme og afslører hvorfor sorte har højere forekomster af astma, diabetes, forhøjet blodtryk, hjertesygdomme, fedme, etc.

Hvis man udfører korrekt behandling med tørret skjoldbruskkirtel, forsvinder kønsbehåring og sekundære kønskarakterer såsom bryst udvikling. Puberteten begynder igen i en alder af 12 eller 13 og fortsætter normalt.

Neurologiske og psykiske problemer
Normale funktioner af (maternel) skjoldbruskkirtlen er kritisk for korrekt udvikling af fostrets hjerne. Jod er også afgørende. Børn født af hypothyroide mødre har en højere forekomst af behandlingsproblemer med at forstå visualisering og rumfornemmelse, en lavere IQS og hæmmet udvikling af mange andre kritiske neurologiske funktioner.

Langt fra alle spædbørn, men dog en overvejene del der er født med hypothyroidisme, er intellektet forstyrret men, langt fra alle disse patienter, har en lav IQ. Meget tætte relationer synes at eksistere mellem kretinisme og døv-mutisme. Meget sandsynligt er begge betingelser, men forskellige grader af en sygdom, der stammer fra det samme degenerative grundlag.

De fleste mennesker med hypothyroidisme, herunder børn og voksne, har en tendens til at være træge. Mange børn har en overflod af nervøs energi eller er måske endda hyperaktive. I en undersøgelse fra National Institutes of Health offentliggjort i 1995, var opmærksomheds underskuds lidelsen (ADHD) til stede hos72% af mænd og 43% af kvinder, der blev identificeret med en genetisk nedarvet form for hypothyroidisme.

Medicin, der påvirker det centrale nervesystem (hjerne og rygmarv) har ofte den modsatte virkning på børn, end de har på voksne. Stimulanser såsom amfetamin anvendes til behandling af hyperaktive børn med opmærksomheds underskud. Deres hyperaktivitet og korte opmærksomhed bliver ofte forbedret. Den samme medicin vil gøre voksne mere aktive med kortere opmærksomheds spændvidde.

Den korte opmærksomheds spændvidde og hyperaktivitet mange børn lider af kan skyldes deres lave stofskifte og træthed. Hvis symptomer på hypothyroidisme og lav basal temperatur er til stede, er en prøveversion af thyreoideahormoner angivet. Thyreoideahormon behandling for at øge stofskiftet er en langt mere fysiologisk og effektiv metode, end opløftende metabolisme med amfetamin.

Fra børnehavestadiet skal børns historie og den basale temperatur anvendes til at stille diagnosen. De fleste af disse børn med lav skjoldbruskkirtel funktion vil have et kedelig, apatisk udseende og være mindre aktive end normale unge, endnu, her ses et paradoks. Få vil være nervøse, hyperaktive og usædvanligt aggressive, følelsesmæssige problemer er hyppige. De kan græde uden synlig grund og objekt ihærdigt få begrænsninger. Raserianfald er fælles, sandsynligvis relateret til træthed. Sådanne unge kan sove længere end andre, og være langsomme startere om morgenen. Deres opmærksomheds spændvidde er kort, de flagrer fra den ene aktivitet til den anden, uden at blive opslugt af noget. De tilpasser sig dårligt til familie rutiner. Hyppige infektioner overalt i kroppen er næsten pathognomonic (diagnostisk) af hypothyroidisme. Mareridt, samt andre psykiske afvigelser hos børn, er ofte løst med skjoldbruskkirtlen behandling.

Læger i miljømedicin masseproducerer bunker af succesfulde case rapporter, vedrørende behandlingen af ​​hyperaktivitet. Børn med type-2 hypothyroidisme er langt mere modtagelige for miljømæssige toksiner og ofte lider en overflod af dem af allergi og kemiske følsomheder.

Barndommens depression er graverende og, som tidligere nævnt, et kardinal tegn på hypothyroidisme. Manisk depression (bipolar lidelse) har debuteret i de sene teenageår. For en generation siden, skete det i starten af 30 års alderen. Lejlighedsvis diagnosticeres andre symtomer hos børn, f.eks. udvisning af ekstrem vrede. Begge tilfælde findes i familier med hypothyroidisme.

Den grå substans i vores hjernes frontale cortex, fortsætter med at blive tykkere og vokse gennem hele barndommen. Dens størrelse topper omkring tidspunktet for puberteten. Det ser ud til at hjernen har en vis evne til regenerering og udvikling i hele vores liv. Den grå substans i frontal cortex er involveret i vores dømmekraft, organisationtalent, planlægning, iværksættelse opmærksomhed og ændre eller stoppe opmærksomhed. Det frontale cortex kommando centret i hjernen.

I 2006 fik 2,5 millioner børn i Amerika ordineret antipsykotisk medicin. Det er klart, at jo tidligere behandling for hypothyroidism begynder, jo bedre er chancerne for normal kognitiv udvikling og psykisk velvære.
Andre symptomer
For tidlige fødsler resulterer i små babyer, eller det modsatte, lange gestations (fostrets oprindelige alder) resulterer i store babyer, svarende til dem, hvor der kan forekomme, babyer der fødes som diabetikere. Selv med normale gestations, har mange af de hypothyroide hun babyer i overskud på ni pounds før påbegyndelse skjoldbruskkirtelhormoner. Babyer født med udviklingsmæssige defekter er også suspekt.

Gulsot kan forekomme kort efter fødslen på grund af en umoden lever. Stoppet næse, støjende vejrtrækning, eller tendensen til at være stille eller sove mere end andre babyer, er tegn. En kort hals, stort hoved, og en opsvulmet ansigt er mulige fysiske træk af sygdommen. En dyb furede næse (som regel en fordybning eller i andre, en bred fladt område, hvor løkken slutter til ansigtet mellem øjnene) er en udviklingsmæssig abnormitet henføres til hypothyroidisme.

Defekt vækst af sphenoid knoglen (a kranieknogler) er årsag til den karakteristiske nedtrykning af næseroden. Dette giver ansigtet sin typiske cretinoid udseende. Dybtliggende øjne ledsages ofte af den furede næse. I nogle tilfælde, hvor myxedma er svær, kan ansigtet synes bredere end normalt og sjældent ændre udtryk. Det udtryksløse ansigt hos svært hypothyreose patienter kaldes "maskelignende ansigt."

Hudproblemer er rigelige. Tør hud (især på albuer og knæ), eksem, psoriasis, eller infektioner involverer huden eller hovedbunden. Huden kan være bleg og ekstremiteterne er normalt kolde at røre ved. Fodsåler er lejlighedsvis gulnet.

Vejrtrækningen kan være støjende grundet hævede nasal passager. Babyer trækker vejret kun gennem munden og synes at have en konstant forkølelse.

Syn og høre problemer er almindelige. Grå stær var tidligere betinget af alderen. De kan også være forbundet med hypothyroidisme og forekommer ofte hos for tidligt fødte børn. Meget tætte foreninger eksisterer mellem kretinisme og døve-mutisme, da en høj forekomst af struma falder regionalt med den for døve-mutisme. Abnormaliteter i form af det ydre øre (pinna) er almindelige.

Det sker fra tid til anden at et barns kæbe eller tænder ikke er i stand til at udvikle sig normalt. At tandstillingen forstyrres eller tænderne overlapper hinanden er blevet associeret af antropologer med moderniseringen af ​​civilisationen. Man kan også opleve det modsatte, store afstande mellem tænderne hos nogle få mennesker. Begge er forbundet med hypothyroidisme. Irriterede tandkød, forstørrede gummer, tandkød der rager ud mellem tænderne, flere hulrum, og forsinket tand udvikling er et rødt flag. Indimellem kan problemer med forsinket tand udvikling eller hulrum være det første tegn på hypothyreoidisme hos et ellers sundt barn. Tænder og kæbe begynder normal udvikling igen efter  indtagelse af tørret skjoldbruskkirtel.

Forstoppelse eller andre problemer med fordøjelseskanalen er blandt de mest almindelige symptomer. Der er den langsomme nedbrydning, samt det sparsomme sekret i tarmene af hypothyroide børn. Disse kan føre til udvikling af falske membraner, der vokser sammen og forårsager brud og andre konsekvenser. En udspilet mave er en anden fysisk egenskab, som ofte er til stede hos stofskiftesyge spædbørn, herunder cretins.

Mens barnet udvikler sig, kan sengevædning, dårlig koordination, og synkebesvær udvikle sig. Morgentræthed, problemer med opvågning, eller at gå i søvne kan også ske.

Alle forældre bør læse Dr. Barnes bog om hypothyroidisme for deres børns skyld, hvis ikke så for deres egen. De rektale temperaturer er fra 0,8 til 1,0 ° C højere end aksillær temperatur, dvs, 98,6 ° F, er det absolutte minimum for normal rectal test med et termometer. Aksillær temperatur er inden for en tiendedel af en grad af den orale temperatur.

De afslørende symptomer på hypothyroidisme kan være usynlige i årtier. Desværre, som epidemien forværres, er symptomerne opstår i de yngre aldersgrupper og er mere alvorlige.

Unge
Pubertet, graviditet og overgangsalder stiller øgede krav til skjoldbruskkirtelens hormon funktioner. Et barn kan synes at være relativt rask indtil puberteten, pludselig vil en række adfærdsmæssige og fysiske problemer pludselig dukke op. Igen, forstyrrelser i vækst, problemer med seksuel udvikling, og mentale forstyrrelser er altafgørende elementer i forhold til hypothyroidisme.

Vækstforstyrrelser
Slaphed af ledbånd, der hjælper med at støtte vores knogler, samt muskuløse ubalancer resulterer i hypothyroidisme. Det endelige resultat kan blive hyper-fleksibilitet, skoliose, foroverbøjet stilling, kalveknæet, kroniske smerter og en tendens til at forstuvning eller at stamme, som ofte bliver hængende. Knæskaller kan spontant forskubbe sig. Ledbånd på den interne del af knæleddene er hyppigst ramt, med det resultat, at en vis mængde af knock-knæ viser sig. Disse er symptomer på svage binyrer.

Adolescent idiopatisk skoliose forekommer hos 2% til 3% af vores børn ved 16 års alderen. Det er den mest almindelige form for skoliose, en unormal krumning af rygsøjlen. Idiopatisk betyder at læger og videnskabsfolk ikke kender årsagen til en sygdom.

Skoliose er to til tre gange mere udbredt blandt unge piger end blandt unge drenge. Starten af ​​sygdommen sker normalt i puberteten. Langt størstedelen af ​​de ramte, lider af mange andre symptomer på hypothyroidisme og har lave basale temperaturer.

Hypothyroidisme kan forårsage vækstzoner i enderne af vores lange knogler og til at lukke tidligt eller forbliver åbne længere end normalt. Dette kan resultere i meget korte eller meget høje staturer afhængig af genetiske faktorer og graden af ​​en persons hypothyroidisme.

Seksuel udvikling
Kønsorganerne kan udvikle sig normalt, men er ofte mindre end normalt. Udviklingen af ​​det genitale system er forstyrret i de fleste tilfælde. Både de interne og eksterne kønsorganer er hypoplastisk (underudviklet), også bryster. I særlige tilfælde er der imidlertid fundet genital udvikling, der overskrider de normale grænser.

Generel sammentrækning af bækkenet er en anden prominent fysisk funktion. Mange kvinder har små bækken knogler og smalle hofter. Denne betingelse varsler ofte problemer med fødslen. Hypothyroidisme kan forårsage for tidlig eller forsinket pubertet. Størstedelen af ​​normale og hypothyroide piger begynder deres cyklus i alderen 12 eller 13 år. Men et stigende antal personer med hypothyroidisme starter deres cyklus år tidligere eller begynder deres perioder i en alder af 15 år eller senere. For tidlig eller forsinket pubertet hos mænd bliver også mere almindelige.

Problemer i forbindelse med menstruationscyklus er nu almindelige. De fleste teenagere lider af problemer såsom PMS, alvorlige kramper og uregelmæssig eller tunge cyklusser. Svær hypothyreoidisme kan medføre menstruations ophør. Kvinder med menstruations problemer løses efter behandling med tørret skjoldbruskkirtel (jod tilskud er også afgørende).

Følelsen
Hypothyroidisme må ikke forårsage nogen psykisk forstyrrelse. De psykiske ændringer kan være milde eller først vise sig langt senere i alderen. Men statistikkerne viser at psykiske problemer begynder tidligere og er stigende i sværhedsgrad. Selvmord er nu den tredje hyppigste dødsårsag blandt 10 til 24-årige amerikanere.

Der er en lang liste af psykiske problemer i forbindelse med hypothyroidisme. Mange af disse psykiske lidelser er ikke længere knyttet til hypothyreose i den nyere litteratur. Nervøsitet og irritabilitet er almindelige ligesom apati og sløvhed. Problemer med hukommelse eller problemer, med at udføre opgaver, som blev gjort tidligere uden problemer, er yderligere tegn.

Mange andre alvorlige tilstande er mulige. Vrangforestillinger, hallucinationer (både auditiv og visuel) og ren sindssyge er blot et eksempel. På trods af markante tegn på den betingelse, bevarer mange mennesker deres hukommelse, dømmekraft og andre mentale evner intakte. Men med udviklingen af ​​sygdommen bliver disse også svækket. Ikke sjældent, bliver følelserne ubalanceret, lejlighedsvis udvikler ægte psykose sig. Personen kan så blive deprimeret eller mere sjældent, maniske og har udbrud af lidenskab, og endda vrede. Forskellige former for rystende tvangstanker er blevet registreret.

Hos hypothyreose mennesker, er der en tilbøjelighed til alkohol-og stofmisbrug. Tidlige Forskere bemærkede, at alkoholholdige drikkevarer formindsker hypothyroide symptomer. Dr. Barnes erklærede, at han aldrig har behandlet en alkoholisk patient, der ikke var hypothyroid.

Alkoholiske drikkevarer har tendens til at fremkalde lavt blodsukker (glukose) hos normale individer. Hypothyroid individer er sædvanligvis endnu mere følsomme over for de skadelige virkninger af alkohol. Dr. Barnes følte, at meget af det blodbad der sker på vores motorveje, samt en god portion kriminel adfærd, skyldtes til dels, at vores voksende hypothyroide befolknings tendens til hypoglykæmi (lavt blodsukker).

Hypoglykæmi er stærkt forværret af alkohol. Hjernen er afhængig af en konstant tilførsel af glucose, en form for sukker. Afvigende adfærd, hallucinationer, og besvimelse er blot nogle af de symptomer, der kan skyldes mangel på glucose til hjernen. Hypoglykæmi er kun en af ​​mange mulige symptomer på hypothyroidisme. Hypoglykæmi forsvinder efter korrekt behandling med thyreoideahormoner.

Brug af tobak kan også være forbundet med hypothyroidisme. Nikotin hjælper momentant kronisk træthed og er forbundet med hypothyroidisme. Folk er meget bedre i stand til at stoppe med at ryge, når deres hypothyreose og træthed løses.
Hypothyroidisme som voksen
Ubehandlet skjoldbruskkirtel forværres med alderen. Milde symptomer forværres gradvist som årene går. Mange mennesker, føler kuldskærhed, forstoppelse, eller lider af tør hud, så langt de kan huske tilbage. Lejlighedsvis kan der være en pludselig ændring til det værre, såsom i autoimmun thyroiditis, også kendt som Hashimotos sygdom. Dette menes at forårsage størstedelen af ​​den voksne Type-1 hypothyroidisme som anerkendt af mainstream medicin. Hashimotos har også en tendens til at være arveligt. Men immunsystemet og de endokrine kirtler påvirkes negativt af type-2 hypothyroidisme.

Symptomerne bliver ofte forværret af kulde. Kulde stiller en øget efterspørgsel på skjoldbruskkirtlens funktion, på grund af den ekstra energi, der kræves for at opvarme vores kroppe. Husk at thyroide hormoner er ansvarlige for vores energiproduktion. Fire gode eksempler på hypothyroide tilstand er sæsonbestemt depression (vintertid), astma, som er meget værre i koldt vejr, tør kløende hud (ofte kaldet vinter kløe) og mere hyppige infektioner som forkølelse, sinus infektioner, og lungebetændelse.

De mest almindelige klager, der er forbundet med en mulig diagnose af hypothyroidisme er kroniske smerter, depression, træthed, tab af energi, intolerance over for kulde, forstoppelse, og tør oppustede hud (myxedema). Mange mennesker er uvidende om deres hypothyreose symptomer. Symptomerne har været til stede i årevis, og de formoder, de er normale bestanddele af aldring (Overgansalder fænomen), eller det er bare den måde, de er på. En person kan udvise ét symptom på hypothyreose og alligevel behøve behandling.

I mere avancerede tilfælde kan det være vanskeligt at løfte huden med pege/- og tommelfinger og trykke den sammen overhovedet. Vævene er adhærerende eller fastgjort til de underliggende strukturer på grund af infiltration af det lim-lignende stof, mucin.

Ansigtet
Udseendet af ens ansigt er ofte markant påvirket. Hævelse over øjnene og mindre hyppigt under øjnene kan forekomme. Øjenlåg, øvre og nedre, kan fortykkes eller antage en skrå retning. I nogle tilfælde skal enkeltpersoner vippe hovedet tilbage for at holde øjnene åbne. Ansigtet ser puffy ud og skyldes aflejring af myxedema langs kæbelinjen. Læberne kan være blege eller opsvulmede og næseborene udvidet.

I kaukasien, er personers hud i ansigtet ofte bleg. Dog kan en lyserød tone være til stede over kinderne, som slutter ved den lavere kant ved øjnene. Mobiliteten af ​​de funktioner, navnlig i munden kan begrænses. Enderne af læberne kan dreje nedad som om man surmuler. Ørerne kan være hævede og skille sig ud. Håret mister gradvist sin naturlige glans, bliver porøst, og gradvist tyndere, næsten til et punkt af skaldethed. Mange variationer af disse ændringer i mildere former er almindelige.

Huden
Hypothyroidism nedsætter blodomløbet. Vores kroppe fører blod væk fra huden og ind mod hjernen og vitale indre organer hvor cirkulation er formindsket. I fremskredne tilfælde af hypothyroidisme kan huden kun modtage 20% af sin normale blodtilførsel. Øget modtagelighed for hudinfektion er kendetegnende for hypothyroidisme. Acne er almindelig.

Med behandling af skjoldbruskkirtlen, udledte Dr. Barnes at 90% af hans patienter, alle led af grader af acne. Andre af hudlidelser, såsom eksem, psoriasis, impetigo, alopecia (hårtab), og cellulitis (subkutane væv infektioner) som er fælles med sygdommen. Hele huden er fortykket, infiltreret, kold, og let angrebet.

Når epidemien forværres, bliver disse betingelser mere almindelige. En tendens til at udvikle allergi er også forbundet med hypothyroidisme. Som sygdommen skrider frem, ses pergament-lignende fine rynker, en af ​​de mange egenskaber som tidlig ældning er forårsaget af hypothyreoidisme. Rynker er tydeligst på ansigt og hænder.

Hypothyroidism forårsager ofte "fedtpuder" over kravebenene. Hårdt ramte mennesker kan antage en gullig eller orange farve på deres hud. Dette skyldes den manglende evne til at konvertere beta-caroten til vitamin A i leveren. Leveren bliver overbelastet og mere dysfunktionel som alvorligheden af ​​hypothyroidisme stiger.

Fraværet af eller formindskelse af transpiration blev første gang beskrevet i 1888 rapporten og er stadig et fælles træk ved hypothyreose. Overdreven sved er mindre hyppig.

Tør hud på hænder, fødder og underben, lige over anklerne, er de første steder man skal kigge. Albuer og knæ er ofte påvirket. Vitiligo (en hudsygdom), en normalt fremadskridende, kronisk pigmentering anomali af huden, viser sig ved depigmenteret hvide pletter, er et anden mulig symptom.

Nu er hudkræft nærmest en epidemi. Folk, der tidligere var diagnosticeret med hudkræft har subnormale temperaturer, samt andre symptomatologi af hypothyroidisme. Nedskrivningen af ​​immunsystemet fra hypothyroidisme, miljøgifte og nedsat cirkulation (op til 80%) på huden bidrager stort.

Melanomer er langt den mest dødelige form for hudkræft. Folk, der har et stort antal mol har en øget risiko. I den oprindelige 1888-rapporten blev rigelige moler og vortelignende vækster på huden noteret som fysiske fund i forbindelse med hypothyroidisme. Moler er ofte udviklet, især i mellemgulvet. Moler har en tendens til at være arvelige.

Den fastlåste holdning fortsætter med at bebrejde solforbrændinger for eksplosionen af ​​melanomer. Men i modsætning til de fleste typer hudkræft, forekommer melanomer ofte i områder, der modtager lidt sol såsom håndflader, fodsåler, tæer, vulva, vagina, spiserør, anus eller inde i munden. Den væsentligste underliggende problem synes at være Type-2 hypothyroidisme og jod mangel.

Håret
For tidlig skaldethed og diffuse hårtab er symptomer som omkring fyrre procent af de amerikanske kvinder lider af. Betydelige hårtab i en alder af 40 år. Fint hår, tyndt hår, tørt hår skyldes ofte mild hypothyroidisme. Groft hår kan være en manifestation af mere alvorlige tilfælde.

Ved fremskreden hypothyroidisme, mister personen håret fra forsiden af ​​hovedet og bagsiden (nakken). Enkeltpersoner kan ende op med en stribe af hår på midten af ​​hovedet. Et andet vigtigt fysisk fund tæt forbundet med hypothyroidisme, er den udtynding eller tab af ydersiden tredjedel af øjenbryn. I nogle tilfælde er øjenbrynene helt væk. Moderne medicinske lærebøger refererer til tabet af det ydre øjenbryn som dronning Annes tegn. Dette tegn blev første gang bemærket af Dr. Eugene Hertoghe og blev nævnt i et foredrag fra 1914 og set i en tidsskriftsartikel i 1915. Endokrinologer i nutiden refererer til dette tegn som et tegn på Hertoghe.

Mange mennesker mister gradvist hår fra deres underben, arme og armhuler i varierende grad. Men en række af hypothyreose patienter har overflod af sundt hår, især de yngre.

Neglene
Den store tånegl påvirkes ofte først. Sunde negle er gennemskinnelige, klare, skinnende og glatte. Huden under neglene er lyserøde, når blodcirkulationen er tilstrækkelig. Hypothyroidisme  efterlader efterhånden neglene blege eller gullige, skørt, furet, stribet, og fortykket. De flækker eller knækker let. Neglene kan være bløde som følge af jernmangel.

Øjnene
Sunde øjne er lyse, klare og skinnende. Røde, irriteret, tørre øjne er sygelige. Synsforstyrrelser og nattesyns problemer er hyppige. Mennesker med hypothyreoidisme er ikke i stand til at konvertere beta-caroten til vitamin A, hvilket er nødvendigt for synet, især om natten.

Grå stær er en øjenlidelse, hvor uklarhed eller opacitet i linsen, blokkerer eller ændrer angivelsen af lys, der påvirker synet.
Grøn stær er en gruppe af øjensygdomme, der gradvist stjæler synet uden varsel og ofte uden symptomer. Synstab er forårsaget af skade på den optiske nerve.

Grå stær og grøn stær er begge alvorlige tilstande, der kan være årsag til at du mister synet. Imidlertid kan tab af synet som følge af grå stær klares ved hjælp af kirurgi.

Blepharitis, conjunctivitis (tørre øjne og betændte øjne), og andre infektioner, der involverer øjnene bliver mere almindeligt med alderen, ligesom andre symptomer på hypothyroidisme. 

Neurologiske problemer såsom makuladegeneration, krampe i øjenlågene (blefarospasme), eller hængende øjenlåg er meget mere tilbøjelige til at forekomme. Øjenlågene bliver ofte hævede. Folk kan kæmpe for at holde deres øjne åbne eller vippe hovedet bagover for at se. Deres øjenlåg kan erhverve en skrå retning, som set i mongolske stammer.

Ører og hørelse
Type-2 hypothyroidisme kan resultere i at ørerne bliver placeret lavere end normalt på vores hoved. I avancerede tilfælde kan ørerne være hævede og skiller sig ud med markant forgrund. Øregangen kan være tør, skællende, og kan kradse. Overskydende dannelse af ​​ørevoks reduceres ofte til normale niveauer efter behandling af hypothyreose.

Gentagne infektioner kan begynde i en tidlig alder eller kan begynde meget senere. Øreinfektioner kan bidrage til høretab. Døvhed eller andre hørebetinget underskud kan skyldes lav skjoldbruskkirtel funktion.

Tinnitus (ringen for ørerne) er en anden almindelig og tydeligt angivet symptom på hypothyroidism.

Tænderne, tandkødet, og TMJ syndrom
Formindsket immunitet mod infektion, nedsat evne til at reparere beskadigede væv, dårlig cirkulation og andre faktorer, der er forbundet med hypothyroidisme, kan alle bidrage til ringe oral sundhed. Mange folks tænder rådner bogstaveligt én efter én, undertiden i hurtig rækkefølge. Langt størstedelen af ​​disse voksne lider alle de sædvanlige konstellationer af skjoldbruskkirtel symptomer.

Tandkød er ofte opsvulmet, svampet og blødende, og lejlighedsvis afvigende. Disse symptomer på periodontale sygdomme har været knyttet til hjerteanfald. Overudviklede tandkød, som rager nedad mellem tænderne, er afslørende tegn. Disse polypoid fremskrivninger af tandkødet er citeret i den tidlige litteratur.

Høj opløsning, tynd skive MRI viser, at næsten alle kvinder har påviselige degenerative forandringer (gigt) i begge deres temporomandibulære led (kæbeled) i en alder af 30 år. Den høje forekomst af sygelige forandringer i kvinders temporomandibulære led (kæbeled) efter det fyldte 30 år, kan være endnu en indikation af epidemien af type 2-hypothyroidisme.

TMJ og tandrensning løses ofte gradvist efter behandling med tørret skjoldbruskkirtel. Tilsætningen af ​​østrogen til postmenopausale kvinder kan være nødvendigt til lindring. Normal udvikling og funktion af kæben, tænder og muskler fremmes ved korrekt behandling af hypothyreoidisme hos de unge.

Talen, Tungen, og Synkning
Hæshed er et hyppig symptom. Stemmebånd bliver opsvulmet og infiltreret med mucin. Talen er ændret i så ensartet en måde, at en diagnose nærmest kan foretages, når en person, uset, høres tale. Ordene kommer meget langsomt og bevidst, stemmen er ensformigt og en læderagtig klangfarve,  uden tvivl bestemt af hævelse af halsen, og tydeligvis produceret med en stor indsats på grund af hævelse af læberne. Dette kan erkendes, hvis personen overvågedes som taler, ordene synes at blive presset ud af læberne med meget besvær.

Taleproblemer. Vanskeligheder med udtalen eller såsom langsomt talemønster, er ofte et resultat af hypothyroidisme. Højfrekvente eller nasale stemmer ville have været meget anderledes hvis der var blevet givet et tilskud under opvæksten.

Tungen kan være unormalt stor. Den side af tungen, kan være flosset på grund af pres fra tænderne, lille kæbe og myxedema. I svære tilfælde opleves en tendens til hævet tunge der falder tilbage og blokerer vejrtrækningen. Dette kan medføre at søvnapnø.

Problemer med at synke er ikke sjældne. En kombination af hævelse af spiserøret og nedsat funktion af de tilknyttede nerver, kan være mindre gener eller kan anrette skade. Problemer med at sluge piller forsvinder langsomt efter begyndende indtagelse af udtørret thyreoideahormoner.
Mentale og neurologiske symptomer
Et netværk af bærende konstruktioner, herunder blodkar og næringsstoffer forsyner celler, omkring vores nerver. Disse strukturer, som giver ilt og essentielle næringsstoffer, bliver gradvist infiltreret med mucin. Funktionen og nervernes sundhed lider. Hovedpine er almindelig.

En meget gradvist fald i en persons energi, ofte efterfulgt af sløvhed, kan være den første indikation af et problem. Fald i evnen til at koncentrere sig, samt træthed er også hyppige scenarier. Hukommelsestab blev første gang dokumenteret i rapporten af ​​1888.

Et af de første tegn på demens er kortsigtet hukommelsestab. Alzheimers sygdom, demens, samt psykiske sygdomme er ofte arvelige, og giver hypothyroidisme. Halvdelen af ​​amerikanerne på 85 år eller ældre lider af Alzheimers, som tragisk er begyndt at ramme yngre og yngre aldersgrupper. Spændinger og irritabilitet er tæt forbundet med den hypothyroide tilstand. Nervøs spænding skyldes en overkompensation af binyrerne i et forsøg på at øge kroppens stofskifte.

Folk der lider af myxedema får alle deres symptomer forværret og lider stor svaghed og depression, når de udsættes for kulde. Depression, ægte psykose af manisk eller depressiv karakter, med udbrud af raseri, kan manifestere, når sygdommen er fremskreden. Sindsyge er også almindeligt i de former for demens, melankoli (depression) og akut eller kronisk mani og bipolar lidelse. Agorafobi er ofte til stede. Neuroser af alle typer, personlighedsforstyrrelser og andre alvorlige psykiske sygdomme er repræsenteret i befolkningen. Hallucinationer af lugt, og mindre hyppigt syn og hørelse, vrangforestillinger om forfølgelse, og uklarhed af bevidsthed kan ses. Folk rapporterer at de undertiden bliver irriteret af en elektrisk strøm eller konstant summende i ørerne, eller føler sig tortureret af dårlig lugt.

Mange hypothyroide patienter lider af paræstesier, såsom snurren, brændende, eller en fornemmelse ligner små insekter kravler på huden. Karpaltunnelsyndrom er blevet tæt forbundet med hypothyroidisme. Tendensen til at falde nævnes gentagne gange i den historiske litteratur. Moderne lærebøger, om hypothyreoidisme, fortsætter med at nævne de neurologiske og psykiatriske konsekvenser af sygdommen, men i langt de fleste, er den mulige forbindelse mellem deres psykiatriske eller neurologiske problemer med hypothyroidisme fuldstændig ignoreret.

Svimmelhed er gentagne gange blevet forbundet med hypothyroidisme i medicinske tekster siden Clinical Society of Londons 1888 rapport. Dette er normalt relateret til trætte binyrer, der forsøger at dække for den svage skjoldbruskkirtel.

Hjertet
Det første symptom på hypothyroidism kunne være et hjerteanfald. Mennesker og deres læger anerkender ikke andre subtile advarselstegn, såsom tør hud eller træthed. I stedet tilskriver de symptomerne alderen, eller i det mindste undlader de at sætte det i forbindelse med hypothyroidisme. Satsen for hjerteanfald faldt med 90% i Dr. Barnes behandlings studie i forhold til tilsvarende personer i Framingham Study.

Hjertemusklen er dybt berørt ved hypothyroidisme. Musklen er infiltreret med mucin, bliver svag og ude af stand til at pumpe blodet effektivt. Hjertet kan vokse i størrelse, nogle mennesker med denne betingelse kan have et hjerte på størrelse med en volleyball. Den medicinske betegnelse for denne tilstand er kongestiv hjerteinsufficiens eller CHF (CHF er en tilstand, hvor hjertet ikke er i stand til at opfylde behovet for kroppen for levering af blod). Hjertet begynder at "fejle" og cardiac output falder. Over fem millioner amerikanere lider i øjeblikket af CHF. Halvtreds procent af patienterne dør inden for fem år efter deres første diagnose. Folk oplever ofte opløsning af CHF, med normalisering af hjertets størrelse, arterierne renser ud og hjertet pumper blod normalt efter mange års korrekt behandling med tørret skjoldbruskkirtel.

Både puls og slagvolumen er formindsket i hypothyroidisme og blodgennemstrømning i hjertet er derfor reduceret, ofte til det halve af den normale værdi.

Når skjoldbruskhormonet er givet, vokser hjertet mindre næsten uge for uge. Formindskelse af hjertets størrelse ses efter 15-20 mg thyroxin (T4) indtaget i løbet af tre til fire uger. I sidste ende kan hjertet vende tilbage til sin normale størrelse.

Perifer karsygdom er resultatet af årtiers ubehandlet hypothyroidisme.

Hjertets elektriske system (nerver) lider også. Denne svaghed er ofte afspejlet i elektrokardiogram (EKG, eller EKG). EKG er et mål for de elektriske spændinger i hjertets ledningssystem. Den resulterende lave spænding udsendes af et svækket hjerte og er næsten diagnostisk af hypothyroidisme.

Vanskeligheder ved gennemstrømning fra mucin infiltration i hjertemusklen og mucin ophobning omkring det naturlige sæt af nerver. Hjertebanken, øget eller nedsat hjertefrekvens, præmature ventrikulære kontraktioner (PVC'er), atrieflimren, og andre overledningsproblemer er almindelige.

De fleste mennesker, der er vedholdende og til sidst modtager tilstrækkelige doser af tørret skjoldbruskkirtel oplever at deres hjerteslag normaliseres.

Perikardiel effusion (våde effusion akkumulere omkring hjertet) kan forekomme på grund af øget vaskulær permeabilitet. Angina (kvælende brystsmerter) er sjælden hos korrekt behandlede individer.
Lungerne
Lungebetændelse er et rødt flag for lav immunforsvar. Stigningen i emfysem og lungekræft, som faldt sammen med en drastisk reduktion af dødsfald som følge af infektion, er allerede blevet nævnt. Disse problemer skyldes for en stor del af den kroniske åndedræts-og sinus infektioner så udbredt blandt hypothyroide personer.

Nedsat lungefunktion skyldes ofte hypothyroidisme. Åndedrætsbesvær og iltmangel kan blive udtalt som tilstanden forværres. Hypothyroidism øger ens modtagelighed for at udvikle astma.

Miljøsygdomme udløser normalt den umiddelbare årsag til angrebene. Imidlertid har astmatikere næsten altid lave basale temperaturer, er modtagelige for infektion og har slægtshistorie på hypothyroidisme. Kvinder har dobbelt så stor sandsynlighed som mænd for at lide af astma. Deres astma er ofte mere alvorlig og mere tilbøjelige til at resultere i dødsfald.

Højt blodtryk, anæmi, circulation, og nyrer
En formindskelse af blodstrømmen til en eller begge nyrer hæver blodtrykket. Jo lavere blodgennemstrømning, jo større højde af blodtrykket. Dr. Barnes mente, at nedsat blodgennemstrømning til nyrerne var på grund af hypothyreose som den underliggende årsag til de fleste høje blodtryk. Firs procent af de personer, der kommer i hans studiegruppe med en forudgående diagnose af højt blodtryk, havde deres pres normaliseret med skjoldbruskkirtel behandling alene. Han mente, at det nedsatte blodomløb var på grund forsnævring af nyrernes arterier ved åreforkalkning (før påbegyndelse thyroideahormon), formentlig var årsagen til, at de høje blodtryk fastholdt de mennesker, der har undladt at svare.

Den progression af atherosklerose kan standses ved at korrigere hypothyroidisme. Mange mennesker kræver et eller to års behandling med tørret skjoldbruskkirtel før deres pres falder. Nogle mennesker normaliseres indenfor flere måneder.

Anæmi og jernmangel er udbredt blandt befolkningen, særligt hos stofskiftesyge. Knoglemarv er, hvor de fleste af de røde blodlegemer er fremstillet. Når kropstemperaturen er lav, bliver knoglemarven for kold. Produktionen af ​​røde blodlegemer kan falde brat i det berørte marv.

Perifer cirkulation til ekstremiteter (specielt hud, hænder og fødder) kan falde med 40% eller mere som følge af hypothyroidisme. Faldet i kroppens omsætning er en af ​​de vigtigste faktorer, der fører til den myriade af associerede sygdomme.

Jern og vitamin B12 mangel kan også stamme fra hypothyroidisme. Der var et fravær af kronisk anæmi blandt Dr. Barnes behandlings gruppe.

Nedsat produktion af urin fra nyrerne er et anden hyppigt fund i hypothyroidisme. Kontraherende granulært nyre er en forældet medicinsk udtryk, som beskriver en indskrumpet, arret nyre, hvilket afspejler den sidste fase af nyresvigt. Nedsat cirkulation, at resultaterne fra hypothyroidisme ikke tillader nyrerne eller hver eneste af vores celler til korrekt bortskaffelse af affaldsprodukter. Nyrernes sundhedsmæssige tilstand gør at personen lider.

Nyrerne er en af ​​de foretrukne mål for dysfunktionel mitokondrier. Ingen tilfælde af kronisk nyresvigt er udviklet i Dr. Barnes 'thyreoidea-behandlede gruppe.

Leveren
Ofte fungerer leveren dårligt hos stofskiftesyge personer. Der er betydelig overbelastning af leveren, de hepatiske (lever)-celler secernerer dårligt, mens canaliculi (rørformede kanaler løber mellem leverceller) komprimeres. Mere end lejlighedsvis, resultater blodprøver hos hypothyroide personer viser mild forhøjelse af leverens enzymer. Denne højde er tegn på kompromitteret funktion. Disse enzymniveauer vender tilbage til normal efter behandling, medmindre den person lider af en separat sygdom såsom hepatitis.

Overskydende cholesterol omdannes til galdesalte i leveren. Galdesaltene elimineres derefter. Da hypothyroidisme skrider frem, og leverfunktionen forværres, stiger mange folks kolesteroltal. Serum kolesterol var på én gang en standard blodprøve for skjoldbruskkirtel funktion. Et forhøjet kolesterol angiver en hypothyroid funktion.

Prædiabetiske er nu en hyppig diagnose. Disse mennesker opbevarer glukose langsommere i deres lever, og kan spildes glukose i deres urin på en glukose tolerance test. Deres glukosemetabolismen normaliserer når de sættes i behandling af thyreoideahormoner.

Det er leveren, hvor caroten omdannes til vitamin A. Da hypothyroidisme og leverfunktion forringes, kan mennesker udvikle en gul nuance til huden på grund af overdreven caroten opbygning. Den hudfarve normaliserer med skjoldbruskkirtlen behandling, medmindre andre leverproblemer også er til stede.
Hypoglykæmi
Hypoglykæmi er et hyppigt problem forbundet med hypothyroidisme. Hypoglykæmi betyder lavt (hypoglykæmi) blodsukker (glycemia). De mest almindelige symptomer er hovedpine, rysten, svedeture, angst, panikanfald, hurtigt hjerteslag, træthed og svaghed.

Leveren er ansvarlig for at vedligeholde en konstant tilførsel af glukose (sukker) i vores blodbane. Langt de fleste af hypoglykæmi skyldes hypothyroidisme og den resulterer træg leverfunktion. Hos mennesker med hypoglykæmi, forekommer en mere brat og langvarig nedgang i blodsukkeret. Mild eller mere alvorlige symptomer, såsom bizar eller voldelig adfærd og tab af bevidsthed er mulig. Symptomer forsvinder inden for få sekunder efter intravenøs glukose administreres. Hjerneskade eller endog døden er mulig uden ordentlig lægeligt tilsyn. Symptomer forsvinder efter korrekt behandling med thyreoideahormoner.

Mange mennesker med mere alvorlig hypothyreose og hypoglykæmi kræver ofte behandling for milde binyreproblemer  og jod mangler i tillæg til hypothyroidisme. Nogle gange er halvdelen af ​​den normale dosis af insulin (0,05 enheder pr kg), der anvendes til mennesker med adrenal mangel. Disse mennesker er mere udsat for alvorlig hypoglykæmi og mere følsomme over for insulin.

Undervisning af læger, der skal blive bedre til at genkende og behandle hypothyroidisme, vil fjerne behovet for en enorm mængde af laboratorieundersøgelser, eller andre dyre procedurer og tests.


Galdeblære
"Fedt, kvinde, og 40" (år) repræsenterer den typiske præsentation af galdeblæren og galdesten. Dette scenario er også en typisk præsentation af hypothyroidisme. Mange hypothyroide folks historier omfatter galdeblæren. Der er generelt en svag karakter foret eller endotele væv af galdeblæren og urinblæren forbundet med hypothyroidisme. De er udgydt for tidligt, og sådanne hulrum som galdeblæren og også urinblæren er ubeskyttede fra den irriterende virkning af deres indhold.

En lille, men væsentlig del af hypothyreose mennesker udvikler smerter, der efterligner galdeblæren. Smerten opstår omkring bunden af ​​højre ribben i øverste højre kvadrant af maven. Smerter der som regel til sidst forsvinder efter behandling for hypothyroidism.

Blæren
Med hypothyroidisme, er blæren konstant blottet for sin epitel og er mere end normalt følsom over for irriterende virkning af urin, og det alene er ansvarlig for mange tilfælde af natlig enuresis (sengevædning) hos børn. Infektioner forbundet med urinvejene, dvs blære og nyrer er almindelige i hypothyroidisme, især blandt kvinder.

En betydelig procentdel af blærekræft kan skyldes denne kroniske irritation, kombineret med nedsat immunitet.

Fordøjelseskanalen og spiseforstyrrelse
Begyndende med spiserøret og sluttende i endetarmen, sker fordøjelse langsommere, og de dermed forbundne sekretioner er formindsket. Problemer i forbindelse med synkebesvær, spiserøret, mave, tarme, og absorption udvikler sig ofte. Refluks af mavesyre og mavesår til følge. Cancer i tarmen er mere tilbøjelige til at forekomme.

Muskel linjer fordøjelseskanalen, herunder alle 28 meter af vores tarme. Disse muskler, deres nerver, og blodforsyning, alle stofskiftesyge personer lider under. Normal fordøjelse kræver en stor blodforsyning. Der er lige så mange nerver i fordøjelseskanalen som rygmarven. Tarmens nervesystem har endda sit eget navn, det enteriske nervesystem. Det er ikke underligt, at vi føler os så dårlige når vores fordøjelseskanalen er svækket.

Den sparsomme intestinal sekretion sammen med muskelsvaghed af de viscerale vægge forårsager hårdnakket forstoppelse, hvilket igen fører til gæring med dannelsen af ​​en unormal mængde gas, hvilket frembringer meteorisme (gas i maven og tarmene) og abdominal udspilning med støjende opstød fra maven.

Forstoppelse og overskydende gas er blandt de mest almindelige sygdomme i dag. Fækulit grund hårdnakket forstoppelse er ikke ualmindeligt hos ældre. Forstoppelse forbedres normalt eller løser sig inden for flere måneders ordentlig thyreoidea behandling.

Intern myxedema eller Escalimma-Lisser syndrom er en tilstand, hvor fluid akkumulerer i bughulen (ascites), som kan manifestere i hypothyreoidisme. Denne endocrinopathy er generaliseret, der involverer de indre organer samt den eksterne afdækning og konfiguration af kroppen, er ikke så meget værdsat. Således ændringer i hud og hår, sammen med mental træghed, er relativt almindelige fund. Lejlighedsvis forekommer cardiopathies for hvilke der ikke morbific faktor end en utilstrækkelig thyroideafunktionen kan findes.

Inflammatoriske tarmsygdomme, såsom colitis og diverticulosis kan også skyldes hypothyroidisme. Dårlig appetit og spiseforstyrrelser, såsom anoreksi kan forekomme. Mennesker med historier som spiseforstyrrelser lider normalt af hypothyroidisme. Ved svær skjoldbruskkirtel utilstrækkelighed, er der tab af appetit, og uovervindelig aversion for fødevarer. Kød er især usmageligt. Paradoksalt nok kan appetitten blive øget betydeligt. Mange hypothyroide folk er konstant sultne. Kritiske områder og støttende strukturer i hjernen bliver forringet. Basale kropslige funktioner i tillæg til den mentale funktioner rammes ofte. Appetitten kan begynde at normalisere efter langvarig behandling.

Menstruationsforstyrrelser, fertilitet og Overgangsalderen
Skjoldbruskkirtlen var engang kaldt "den tredje æggestok." Skjoldbruskkirtlen har en stor indflydelse på menstruation, graviditet, amning, og selv uterin involution efter fødslen.

Før det tyvende århundrede, begyndte kvinder som regel at menstruere i en alder af 12 eller 13 år. Deres cyklus vil forekomme hver 26 til 30 dag, og menstruationsblod flow ville vare fire eller fem dage. I dag har den hypothyroide epidemi vendt den naturlige cyklus til en alt for ofte månedlig krise. Voldsom blødning, alvorlige kramper og andre præmenstruelle problemer, såsom irritabilitet og hovedpine er nu almindelige. Endometriose, fibroid tumorer, og ovariecyster er steget i hyppighed.

Alle er forbundet med hypothyroidisme. Andre hormonelle forstyrrelser, såsom forstyrrelser i østrogen og progesteron, opstår ofte som et resultat af hypothyroidisme og iodmangel. Den kraftige blødning er forårsaget af unormal infiltration og akkumulering af mucin i den uterine slimhinden, som det defekte kontraktilitet af uterine muskelceller og ved hæmofile tilstand af blodet.

Menstruationskramper er i de fleste tilfælde helt lettet med udtørret thyreoideahormoner. Lignende resultater kan forekomme, når liberale doser af iod er givet.

Én ud af fem amerikanske par siges nu at have problemer med at blive gravide. Infertilitet specialister har erklæret det en sygdom i sig selv. Aborter og fertilitetsproblemer er et rødt flag for hypothyroidisme. Infertilitet haler ind på mændene. Sædbanker rapporterer et markant fald i den gennemsnitlige sædkvalitet af donorer i løbet af de sidste 20 år. Nedskrivning af fertiliteten hos både mænd og kvinder på grund af hypothyroidisme er solidt forankret i den medicinske litteratur. Hele familier forsvandt i goiter regioner som følge af nedsat fertilitet. Udbredt forurenende stoffer og hormonlignende syntetiske kemikalier også kan forringe skjoldbruskkirtlen metabolisme og frugtbarhed.

Men moderne tekster gendriver fortsat hypothyroidisme som en væsentlig årsag til infertilitet og aborter. Det største problem er, at de berørte kvinder og mænd har som regel normale thyroide blodprøver. Thyroid ekstrakt har vist sig i snesevis af tilfælde et glimrende middel mod den ellers uforklarlige sterilitet.

En 27% stigning i for tidlige fødsler har fundet sted i løbet af de sidste 20 år. Tolv procent af alle fødsler sker nu for tidligt. Tidligt fødte børn har en betydelig forøget risiko for problemer i forbindelse med det centrale nervesystem (populært mål for hypothyroidisme), såsom mental retardering, cerebral parese, og indlæringsvanskeligheder.

Afkommet som følge af frugtbarheds specialister vil sandsynligvis lide lige så mange eller endnu flere sundhedsproblemer end deres mødre, hvis ikke de bliver givet behandling for deres lidelse i skjoldbruskkirtlen. Under og efter en graviditet, skaber hypothyroidisme også mange problemer såsom svangerskabsdiabetes, højt blodtryk, eklampsi (kramper og koma i forbindelse med graviditet), langvarig arbejdskraft, manglende evne til at spile, voldsom blødning, dårlig sårheling, og den manglende evne fra moderen til at tabe sig bagefter.

Mange kvinder udvikler smerter i og omkring deres C-afsnittet arret. Problemet ligger i deres muskler og arvæv, som ikke har helet ordentligt skyldes for en stor del hypothyroidisme.

Alvorlige psykiske og fysiske problemer i forbindelse med overgangsalderen bliver hverdagskost. Udbrud eller forværring af hypothyreose symptomer er ofte sammenfaldende med overgangsalderen.

Ligesom dens virkning på puberteten, kan starten af ​​overgangsalderen blive forsinket eller opstå tidligt hos stofskiftesyge personer.

Symptomerne omfatter også nedsat libido hos både mænd og kvinder. Erektil dysfunktion ofte resulterer. Mænds testikler kan være mindre og blødere. Kvinders kønsorganer og bækken organer lider ofte af alvorlige problemer såsom atrofi som de bliver ældre. Bækken genopbygning kirurgi til at reparere atrofiske væv er almindelige. Brysterne er som regel meget mindre påvirket end bækken organer.
Kronisk træthedssyndrom (CFS) er kendetegnet ved flere årsagsfaktorer. Nedsat binyrebarkfunktion og et svagt immunsystem, der tillader kronisk svampe (candida albicans) eller virusinfektioner at gnave er blandt almindeligt anklagede skyldige. Symptomer på CFS i tillæg til "uforklarlig" vedvarende træthed kan omfatte nedsat koncentration og korttidshukommelse, hovedpine, muskel-og ledsmerter uden hævelse og rødme, ømme lymfeknuder, ondt i halsen, uforfriskende søvn, anstrengelses utilpashed der løber over 24 timer eller mere, sammen med et væld af andre symptomer.

Firs procent af CFS personer lider af tilbagevendende øre, næse og hals infektioner som børn, acne som unge, tilbagevendende nældefeber, angstanfald, hovedpine, og tarm problemer senere, samt at de ikke kan tåle alkohol. Halvfems procent af disse menneskers kolesteroltal er over 225. Disse symptomer svarer nøje til hypothyroidisme.

Behandling af børns hypothyroidisme reducerer væsentligt brugen af ​​antibiotika ved at styrke deres immunforsvar. Mange mennesker med kemisk overfølsomhed opfylder CDC retningslinjer for kronisk træthedssyndrom. Kemisk følsomme personers svage immunforsvar er ofte overvældet af talrige luftbårne og fødevareallergier foruden miljømæssige toksiner. Disse mennesker har som regel personlige og familiemæssige historier med hypothyroidisme.

Folk, der lider af CFS kræver alle skjoldbruskhormonet behandling og iod / iodid. Kroniske svampe infektioner, allergier, kviksølv og andre tungmetaller toksiner, magnesium og ernæringsmæssige mangler, og tandproblemer er også almindelige og skal løses.

Blødningsproblemer og blå mærker
Alvorlige blødnings problemer, der opstår blandt hypothyroide er dokumenteret i alle dokumenter om emnet, siden det første omfattende rapport blev offentliggjort i 1888. På det tidspunkt rapporterede The Clinical Society of London alvorlige blødninger, der opstod under fødslen. Alvorlig blødning fra næsen, tandkød, tænder og tarme var også udbredt blandt de berørte.

Moderne lærebøger fortsætter med at nævne vanskeligheder med blodets størkning der er forbundet med hypothyroidisme. Den antihæmofil faktor reduceres samt andre faktorer i forbindelse med den normale koagulation. Hypothyroide mennesker får let blå mærker før behandling. Langvarig siveblødning fra ridser eller stykker er almindelig, især hos ældre. Ofte rapporterer de en historie af næseblod, blødning efter dental arbejde, operationer, og fødsel.

Omvendt er tendensen til at danne blodpropper øget. Da hypothyroidisme forværres, udbredelsen og graden af ​​blodgennemstrømning gennem vores årer langsommere. Svage muskler, som linje hver blodåre til at hjælpe pumpe blodet tilbage til vore hjerter også kan blive svag. Nerverne leverer hver muskel og blodkar påvirkes negativt. Hypothyroidism medfører skade på garnering i vores arterier, det endelige resultat bliver åreforkalkning. Denne skade forårsager de arterielle foringer at have prokoagulations egenskaber i stedet for deres naturlige antikoagulerende egenskaber. De beskadigede arterier secernerer kemisk aktive forbindelser der kan bidrage til blodpropper samt atherosklerose.

Den resulterende impedans i blodgennemstrømning fremmer dannelsen af ​​blodpropper i de dybe vener. Blodpropper er almindelige i store vener efter operationer for gigt, hjerteproblemer og andre sygdomme relateret til hypothyroidisme. Et stigende antal blodpropper forekommer i flypassagerer efter lange flyvninger.

Hormonerne i p-piller forstyrrer de proteiner, transport thyreoideahormoner gennem vores blod (skjoldbruskkirtlen globuliner). Som følge heraf kan p-piller forværre hypothyroidisme. P-piller er forbundet med en øget forekomst af blodpropper og slagtilfælde.

Autoimmune sygdomme
Autoimmune sygdomme såsom lupus og leddegigt er knyttet til hypothyroidisme. Lupus mennesker lider ofte nyre-og nervesystem. Lupus er meget mere almindelig hos kvinder, sorte, og amerikanske indianere, som er hypothyroidisme.

Den udrensning af celleaffald og øget aktivering af enzymer er blandt de vigtigste funktioner i thyreoideahormoner. De fleste af bindevævssygdomme, herunder rheumatoid arthritis, polymyositis, amyloidosis, og lupus, der er forbundet med aflejring af mucin i bindevævet. Deposition af mucin i bindevæv er kendetegnende for hypothyroidisme.

I hypothyroidisme, er diagnosen "skrevet over deres ansigt." De funktioner er brede, oppustede, og grove. Øjenlågene er altid sæde for gennemsigtig hævelse, og øjenbrynene er generelt øget for at hjælpe med at bevare det øvre øjenlåg. Næseborene er hævede og udbygges; Underlæben fortykket, udkrængede og gusten, munden udvidet tværs. I løbet af de kinder og næse er der en veldefineret rød plet, i stærk kontrast til den blege, porcelæn-lignende orbitale område.

Den karakteristiske "butterfly patch" i ansigtet er typisk findes i mange lupus mennesker. Foreningen af ​​lupus med hypotyreose er set i 1888. Men lupus var endnu ikke anerkendt som en sygdom. Nyrer og nervesystem er foretrukne mål af type-2 hypothyroidisme og lupus.

Kviksølv i tandfyldninger har vist sig at fremkalde autoimmunitet i en stamme af mus. Kviksølv er en stor skjoldbruskkirtel inhibitor.

Hovedpine og migræne
Omkring 30% af hypothyreose mennesker lider af hovedpine og migræne. Mange læger er specialiseret i behandlingen af ​​hovedpine, og der er mange klinikker specielt til behandling af hovedpine. Der er snesevis af forskellige kategorier og typer af migræne. Store variationer i behandling anbefales.

Mange af disse mennesker har yderligere problemer, såsom østrogen og progesteron mangler, adrenalindysfunktion, kronisk Candida (svampe) infektioner, heavy metal toksicitet, kemiske følsomheder, eller miljømæssige allergi.

Flere store muskelgrupper omkring hoved og hals modtager deres nerve forsyning fra de samme nerver, der innerverer vores sanser. Disse nerver kaldes kranienerver og er ansvarlige for lugt, syn, hørelse, smag, fornemmelse i ansigtet, og andre kritiske funktioner. De kranienerver har et kompliceret system af sammenkoblinger mellem sig.

Når disse muskler og kranienerver er infiltreret med mucin, kan hovedpine medføre. Blodkarrene og garneringer af de nerver, der nærer hjernen kan infiltreret af mucin, som kan det omkringliggende væv i hjernen selv.

Dura mater er det yderste overtræk af hjernen og rygmarven. Interessant nok ganglion eller nervecelle organ af den femte kranienerve (trigeminal) er placeret mellem de to lag af dura mater under bunden af ​​vores kranie. Blandt andet transmitterer denne kritiske krop af nerver data for smerte, temperatur og tryk fra den omfattende udbredelsesområde at nerven forsyninger. Denne særlige nerve er ansvarlig for den fornemmelse af vores hud, herunder ansigt og pande, næsten alle i hovedbunden, vores mundtlige og nasal hulrum, paranasale bihuler, tænder, muskler, der anvendes i tygge og bidrager sensoriske fibre til det meste af dura mater. Tic douloureux er et smertesyndrom involverer trigeminusnerven. Det er en yderst smertefuld tilstand, og dens årsag er ukendt. Disse mennesker lider ofte den typiske stigmata af hypothyroidisme.

Kvinder, der lider af migræne forbinder ofte dem med deres menstruationscyklus. Hovedpine i forbindelse med menstruationscyklus er klassiske symptomer på hypothyroidisme. Mange syge mennesker med lange skrækhistorier om migræne har historier om sinus infektioner og andre stigmata af hypothyroidisme. Mange har gennemgået gentagne sinus operationer i forgæves forsøg på at løse deres hovedpine. Selvfølgelig er der mange andre mulige årsager til hovedpine, såsom infektioner, metaboliske forstyrrelser, spændinger og triggerpunkter i muskulaturen i hoved og hals. De fleste af disse andre årsager også kan være forbundet hypothyroidisme.


Har du lyst til at automatisk at få besked om nye indlæg fra mig, kan du "følge" mig.
Ude til højre i kolonnen, under feltet Om, er en lille rubrik der hedder g+ Følg - Tryk på den.Copyright Pia Petersen Larsen
P.S. Min mand eller jeg fabrikerer selv de billeder og fotos der ligger på bloggen.

9 kommentarer:

 1. Yes, det bedste indlæg jeg har set længe. En masse ting falder på plads. Må nu se om jeg kan redde hele vores familie fra alskens lidelser og få lægerne med på at behandle...

  SvarSlet
 2. Jeg er rystet! Så mange af de symptomer, jeg nikker genkendende til men aldrig har kunne forstå, hvorfor jeg har, står jo anført i denne tekst som en selvfølge. I perioder er de helt ubærlige - så meget, at jeg får slæbt mig til læge og altid får at vide, at det er angst, stress, spændinger og overfokusering på min krop.
  Jeg fik fjernet min skjoldbruskkirtel pga. multinodøs struma i 2009 samtidig med at jeg var sygemeldt med stress. Mit stofskifte var normalt indtil operationen, men efterfølgende .....!!!?? Jeg spærrede øjnene op, da jeg læste, hvor mange gange, du bruger ordet "zombie" som betegnelse for dig selv eller dit liv her på din blog - Zombie er faktisk blevet mit synonym. Og jeg har stort set de samme bivirkninger, som du har anført på din liste.
  Jeg er på euthyrox - nogle dage er ok andre er et helvede; og jeg ved aldrig hvornår og hvorfor. Jeg kan se på mine blodprøver, at jeg også ligger i bunden mht t3, der aldrig når højere op end 1.5 (ref: 1.3 - 2.2) Mit frie t3 er ligeså en bundskraber (4.5 ref: 4.3. 7.4) Jeg er også 100 % sikker på, at jeg har problemer med at konvertere t4 til t3, men hvordan beviser man det? De sidste to år har lægen slet ikke taget andet end tsh og t4, som jeg ikke kan bruge til en s...!

  SvarSlet
 3. Fantastisk indlæg, Pia. Jeg er selv på euthyrox, efter jeg fik opereret min skjoldbruskkirtel ud i 2009. Jeg har virkelig mange af de bivirkninger/symptomer, der er beskrevet ovenstående indlæg - og for den sags skyld også fra den symptomliste, der er beskrevet i et andet indlæg. I perioder går det ok (aldrig rigtig godt - jeg har også igennem de sidste par år brugt zombie som synonym), og jeg har haft mange lægebesøg, der altid endte med, at jeg følte mig som en hypokonder. Jeg har fået recept på lykkepiller, syrehæmmende medicin, smertestillende og sumatriptaner for massiv migræne for bare at nævne de mest gennemgående;-) Jeg har gået til mindfulness og psykolog igennem flere år nu - det hjælper psyken til at udholde smerter og nervøsitet, men det fjerner aldrig symptomerne.
  Jeg må indrømme, jeg fik tårer i øjnene, da jeg læste ovenstående og nogle af dine andre indlæg, - jeg glemmer det ofte, når jeg har det ad h..... til, men disse symptomer er IKKE indbildning og hypokondriske, og jeg tror jeg kommer til at vende tilbage til dette indlæg flere gange, for at minde mig selv om det, når jeg mister modet i smertehelvedet. TAK!

  SvarSlet
 4. Det er ikke skjoldbruskkirtelen det er galt med, men mere det stress, som den er udsat for. F.eks fluor i tandpasta sætter sig på de modtagesteder i skjoldbruskkirtelen, som jod skal binde sig til.

  SvarSlet
 5. Tak! Dette sætter jo alting i rette perspektiv.

  SvarSlet
 6. Det er jo et kæmpe arbejde, du har gjort med at oversætte dette. Sejt.

  SvarSlet
 7. Jeg har selv næsten alle de symptomer du nævner og er blevet fyldt med antidepressiv medicin som overhovedet ikke hjælper min læge siger mine prøver er som de skal være frit th3 og th4 kan jeg alligevel lide af lavt stofskifte Vh Johnny.

  SvarSlet
 8. Hej Pia - fantastisk. Her sidder jeg alen mor med to børn og vi fejler alle noget forskelligt og så viser et siga t det nok er det samme vi lider af. Tak for dit store arbejde med oversættelse, Der var noget jeg vile se i den oprindelige artikel men link virker ikke længere. Har du mon originala titlen og forfatteren som jeg kan søge på?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil også gerne have originaltitlen og forfatter.

   Slet